Suhomontaža

Suhomontaža

Suhomontažni sistemi pregradnih sten in stropov v naši ponudbi predstavljajo inteligentne rešitve visoke kakovosti, ki hkrati izpolnjujejo tudi visoke ekološke zahteve. Z njimi hitro dosežemo ravno površino tako pri novih kot tudi starejših objektih.

Vsi sistemi so tehnično in optično med seboj odlično usklajeni ter nudijo praktično neomejene možnosti oblikovanja. V sodobni arhitekturi predstavljajo nov način razmišljanja, ki ga omogoča mavec kot gradivo, ki je uveljavljeno že od nekdaj.

PREGRADNE STENE

Pregradne stene so idealen in zelo praktičen element za razdelitev večjega stanovanjskega prostora v manjše prostore, odvisno od naših želja in potreb. Pogoste so denimo pregradne stene med spalnico in otroško ali dnevno sobo oz. stene za vgradnjo različnih instalacij ipd.

Pregradne stene so izjemno priljubljene zaradi svoje zvočne in toplotne zaščite, hkrati pa tudi ščitijo v primeru požara. Poleg običajne kovinske vam pri podjetju BKM omogočamo tudi leseno podkonstrukcijo. Kovinsko podkonstrukcijo z obeh strani obložimoz enojno, dvojno ali celo trojno oblogo iz mavčnih plošč. Kot izolacijski sloj uporabimo mineralno volno. V votli del stene lahko položimo vse vodovodne in električne instalacije.

Pri izolaciji obstoječih zunanjih sten z notranje strani uporabimo nalepljene stenske obloge ali stenske obloge s kovinsko podkonstrukcijo. Če želimo samo izravnati neravne zidane stene ali želimo zakriti razpokane stene, lahko to zelo hitro dosežemo s pomočjo stenskih oblog.

Pregradne stene nam nudijo popolno svobodo pri oblikovanju tlorisa. Tudi pri naknadni razdelitvi prostora pregradne stene lahko postavimo na poljubnem mestu in jih po potrebi brez večjega truda tudi demontiramo.

Toplotna zaščita

Gradbeni materiali na osnovi mavca imajo odlične toplotno-zaščitne lastnosti, še zlasti pa to velja za pregradne stene. Površina stene se hitro prilagodi temperaturi prostora, zato so mavčni gradbeni elementi takoj prijetno topli zelo hitro po tem, ko ogrejemo prostor.

Požarna zaščita

Mavec je negorljivo gradivo, zato lahko s pomočjo mavčnih sistemov pregradnih sten brez težav izpolnimo vse zahteve po požarni zaščiti v bivalnih prostorih.

Zvočna zaščita

Učinkovita zvočna zaščita je predpogoj za občutek udobja in posledično optimalno kakovost bivanja. Mavčne pregradne stene nudijo primerno zvočno zaščito, ki jo v enaki meri sicer nudijo samo še debele in težke masivne stene. Zato so tudi idealna rešitev za napredno načrtovanje stanovanjskih prostorov.


STROPNI SISTEMI

Obešene stropne obloge so idealna rešitev, kadar je treba znižati veliko višino prostorov ali integrirati obstoječe instalacijske vode oz. izstopajoče nosilne konstrukcije v votli del stropa.

Stropne obloge na podkonstrukciji, ki je vgrajena neposredno na nosilni strop, služijo v glavnem kot raven zaključek prostora. ki ga je mogoče tudi prebarvati. Uporabljajo se prednostno za renoviranje poškodovanih nosilnih stropov.

Z obešenimi stropi v povezavi z izolacijo iz mineralne volne je mogoče doseči še dodatne prednosti:

Izboljšanje toplotne izolacije in posledični prihranki pri stroških za ogrevanje

znižanje ravni zvoka in reguliranje odmevnosti z luknjanimi ploščami in ploščami z režami

povečanje požarne zaščite.

Akustični stropovi so še ena zanimiva rešitev in veljajo za sinonim obsežne ponudbe visoko kakovostnih in akustično učinkovitih luknjanih plošč in plošč z režami. Vgrajujejo se lahko tako brez stikov kot tudi v obliki demontažnega kasetiranega stropa z različnimi variantami izdelkov, vzorcev in oblik robov. Individualno za najrazličnejše zahteve.